Introducció a l’accessibilitat del lloc web

El disseny i la producció d’aquesta pàgina web han estat concebuts pensant en l’accessibilitat, cosa que significa que algunes característiques com els botons estan construïdes amb HTML/CSS sense fer servir gràfics o imatges.

Aquest lloc web té per objecte complir les pautes del W3C (World Wide Web Consortium). Aquestes pautes es divideixen en diversos punts de control que, alhora, poden subdividir-se en tres prioritats: la prioritat 1 s’ha de complir obligatòriament, la prioritat 2 s’hauria de complir i la prioritat 3 convé que es compleixi, per tal d’obtenir qualsevol nivell de compliment. En funció del seu grau de conformitat, els llocs web poden classificar-se al nivell A (la qual cosa significa que es compleixen tots els punts de control pertanyents a la prioritat 1), el nivell AA (es compleixen tots els punts de la prioritat 2) i el nivell AAA (es compleixen tots els punts de control de la prioritat 3).

Aquest lloc web està dissenyat i desenvolupat de manera que la majoria de les característiques s’ajusten als nivells A i AA. Per a més informació, consulteu les Pautes d’Accessibilitat del W3C.
Les imatges de la web

Les imatges d’aquest lloc web s’han dotat d’atributs de text alternatiu, també conegut com a alt text, de manera que, quan s’usa una imatge en una pàgina, la imatge també es descriu al text alternatiu.

Això vol dir que la imatge pot ser compresa pels navegadors de text i altres tecnologies d’assistència, com els lectors de pantalla. Si una imatge s’usa amb finalitats merament decoratives, l’atribut de text per a aquesta imatge es deixarà buit per tal de complir les millors pràctiques reconegudes.

Sempre que ha estat possible, s’ha fet servir text interactiu en lloc de gràfics per reduir el temps de descàrrega d’imatges i augmentar el control sobre la mida del text.

Com canviar la grandària de font i compatibilitat amb el navegador

Aquest lloc web usa grandàries de font que vostè pot controlar a través del seu navegador web. El disseny del lloc web ha estat creat amb la finalitat d’adaptar-se a l’ample de qualsevol navegador; a més pot modificar la grandària en funció de les seves preferències de visualització.

El lloc web ha estat sotmès a proves de compatibilitat amb les últimes tres versions  d’iOS, Android, Google Chrome i Firefox.

Volem ajudar-lo

El nostre objectiu permanent és complir amb els punts de control dels nivells de prioritat A, AA i, en la mesura que sigui possible, AAA, tal com s’estipulen en les Pautes d’Accessibilitat al Contingut en la Web del W3C. Aquest lloc web també és testat periòdicament mitjançant una combinació d’eines automatitzades i de testatge manual.